Sol
Mπύρα lager με καταγωγή από το Μεξικό , ξεχωριστή και δροσιστική γεύση, με ένα απαλό άρωμα λυκίσκου που συνδυάζεται με μια φέτα λεμονιού ή λαιμ μιας και του πηγαίνει τέλεια η γεύση των εσπεριδοειδών.
Η SOL παράχθηκε για πρώτη φορά το 1899 σε ένα μικρό ζυθοποιείο στο Μεξικό από έναν Γερμανό ζυθοποιό ο οποίος της παρατήρησε μια ακτίδα ήλιου να αντανακλάται στο δοχείο ζυθοποίησης και έτσι της έδωσε αυτό το όνομα που σημαίνει ήλιος! Ο ήλιος και οι ακτίνες του υπάρχουν στην ετικέτα της από τα πρώτα κιόλας χρόνια και είναι σήμα κατατεθέν της SOL από τότε μέχρι και σήμερα. Θεωρείται μια από τις πιo δημοφιλείς μπίρες στο Μεξικό ενώ εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμο. Από το 2003 και έπειτα το Μεξικό είναι η νούμερο ένα χώρα σε εξαγωγές μπίρας στον κόσμο!
Αλκοόλ 4,5% (Lager )
(Ο πραγματικός λόγος που ξεκίνησε να μπαίνει το λάιμ στο μπουκάλι είναι η απολύμανση του και η αποφυγή προσγείωσης μυγών (που βρίσκονται σε αφθονία στο Μεξικό)
Desperados, Γαλλική lager (όχι δεν είναι από το Μεξικό ) έχει ξανθό ανοιχτό χρώμα και εξαιρετική γεύση . Πρόκειται για μια ευφάνταστη μίξη γλυκιάς, φρουτώδους μπύρας και τεκίλας. Διάφορα αρώματα εσπεριδοειδών, τεκίλας, καραμέλας και τελείωμα με την καλύτερη ποικιλία λυκίσκου. Περιέχει κριθάρι, καλαμπόκι, σιρόπι γλυκόζης, εκχύλισμα λυκίσκου και τεκίλα.
Μπείτε στο κόσμο της Desperados!
Σερβίρεται με μια φέτα λεμόνι ή lime που έρχεται να προσθέσει στο ήδη υπάρχον κίτρο και μαζί με τη ζάχαρη, την καραμέλα και την τεκίλα η γεύση απλά απογειώνεται σε μοναδικά γλυκόπικρα επίπεδα! Αλκοόλ 5,9%.
Corona
Μεξικάνικη lager μπύρα. Ξεκίνησε να παράγεται το 1925 στο Μεξικό από την εταιρία Grupo Modelo και έχει φτάσει σήμερα να πωλείται και να καταναλώνεται σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Στην Ελλάδα αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες εισαγόμενες μπύρες. Πρόκειται για την Νο1 σε πωλήσεις μπύρα στο Μεξικό, την Νο1 σε πωλήσεις Μεξικάνικη μπύρα στον κόσμο και την Νο4 μπύρα σε πωλήσεις στον κόσμο!
Το χρώμα της είναι ανοιχτό ξανθό, με σώμα απαλό και λεπτό άρωμα φρούτων με νότες λυκίσκου. Η γεύση της είναι ελαφριά και αφήνει μια αρωματική επίγευση.
Σερβίρεται με μία φέτα λαιμ ή λεμονιού στο στόμιο της φιάλης, Σερβίρετε και Πίνεται από το μπουκάλι. (Lager )
Leffe Blonde
Βέλγικη ξανθιά abbey ale με σκούρο χρυσοκίτρινο χρώμα και διακριτικό άρωμα από γαρύφαλλο και μπανάνα. Η πανάρχαια τεχνογνωσία και ο συνδυασμός της εξαιρετικής βύνης, νερού, λυκίσκου και μαγιάς της δίνουν μια λεπτή, φρουτώδη ,ισορροπημένη, πικάντικη γεύση . Η βανίλια και το γαρίφαλο της προσδίδουν μια ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση. Το σώμα της διάφανο και ο αφρός πλούσιος και συμπαγής. Στο άρωμά της επικρατούν τα εσπεριδοειδή με κύριο εκπρόσωπο το πορτοκάλι. Με αλκοόλ στα 6,6 % είναι απλά υπέροχη !
Το αββαείο Notre Dame de Leffe, ιδρύθηκε το 1152 στην επαρχία Namur του νότιου Βελγίου. Οι Νορμπερτίνοι μοναχοί όπως συνηθιζόταν εκείνα τα παλιά χρόνια, είχαν ένα μικρό ζυθοποιείο μέσα στο μοναστήρι και παρασκεύαζαν μπύρα, τόσο για τις δικές τους ανάγκες όσο και για τους επισκέπτες του μοναστηριού. H συνταγή της μπύρας που έφτιαχναν ήταν παλιά και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν ήταν όλα αγνά και μαζεμένα από τους γύρω αγρούς και δάση. Η ζυθοποιία του Leffe μνημονεύεται σε αρχεία απ’ το 1200. Μετά το 1460, το μοναστήρι πέρασε άσχημες μέρες, με καταστροφές από φωτιές και πλημμύρες, αρρώστιες και επιδρομείς, μέχρι το 1794, στην Γαλλική Επανάσταση, όπου οι μοναχοί το εγκατέλειψαν, όπως τόσα άλλα μοναστήρια. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι μοναχοί επέστρεψαν και το 1952, για να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες αναστυλώσεων αλλά και λειτουργικές ανάγκες του μοναστηριού, έκαναν μια συμφωνία με την ζυθοποιία του Albert Lootvoet, να παρασκευάσει μπύρα, βασισμένη στην παραδοσιακή συνταγή και με το όνομα του μοναστηριού, απ’ τις πωλήσεις της οποίας θα είχαν κάποια μικρά ποσοστά. Η πρώτη μπύρα ήταν μια Leffe Bruno και είχε μεγάλη επιτυχία, στην τοπική αγορά. Η συμφωνία αυτή μοναστηριού με ιδιωτική ζυθοποιία ήταν και η πρώτη του είδους, που οδήγησε αργότερα στις λεγόμενες μοναστηριακές μπύρες (abbey beers).
H ζυθοποιία του Lootvoet, αγοράστηκε αργότερα από μια μεγαλύτερη εταιρεία και σήμερα, η παρασκευή της μπύρας Leffe, που συνεχίστηκε βασισμένη στην ίδια συμφωνία με το μοναστήρι, γίνεται σε μεγάλες βιομηχανοποιημένες εγκαταστάσεις της Stella Artois, πλην της Leffe Triple που παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Hoegaarden. (Abbey ale )
Leffe Brune
Abbey dark ale…δυνατή και πλούσια γεύση, συνδυάζει το πλούσιο άρωμά της ψημένης καραμέλας με ελαφρώς γλυκό τελείωμα. Είναι μία μπύρα με ιστορία και παράδοση 800 χρόνων. Απόδειξη αυτού είναι τα βραβεία «Μοναδικής Ποιότητας» (Exceptional products – ITQI) που κερδίζει από το 2005 μέχρι σήμερα. Παράγεται στο Βέλγιο ακολουθώντας την ίδια συνταγή και διαδικασία παραγωγής 800 χρόνια τώρα. Ανήκει στην κατηγορία των super premium ζύθων.